Elev på Gjennestad vgs

Nedenfor finner du nyttig informasjon om skolen, praksis, avtaler og regelverk og link til IST.

HVA OG HVORDAN

Unik skole med store muligheter

Gjennestad vgs ligger sentralt plassert midt i Vestfold. Det er kort vei til flyplass og byer som Tønsberg, Sandefjord og ca 1,5 t med tog til Oslo. Kollektivtilbudet er godt. Bussen går rett utenfor skolen og togstasjonen er bare noen minutter unna.

Gjennestad vgs har et flere utdanningsprogram – og hos oss har du alle muligheter. Vi er opptatt å utdanne og utvikle våre elever både faglig og som mennesker. Og på Gjennestad finner du engasjerte lærere som bryr seg og utfordrer deg.

Mange velger å flytte hjemmefra for å gå på skole. Hos oss på Gjennestad vgs kan du bo på internat sammen med vennene dine og med voksne til stede. Dette er en fin overgang om du flytter for deg selv for første gang.

Skolebygningen og internat ligger midt i en stor park med både veksthus, hagesenter og kafé innenfor skolens område. I tillegg har skolen har både sandvolleyballbane, fotballbane, tuftepark, gaming-rom og bokserom. På kveldene kan elevene samles i ulike fellesrom eller på bålplassen. Nytt skolemiljø betyr nye venner og nye opplevelser. Det er mange aktiviteter på skolen og alltid noen å være sammen med. Skolens kantine byr på god og sunn mat og i Vestfold og Telemark er det mange lokale råvareleverandører.


PRAKSIS OG LÆRLINGPLASSER

Vi har unike muligheter

På Gjennestad har vi praksisplasser innenfor mange ulike fagfelt på og utenfor skolens område. Det viktigste for oss er at praksisen skal være realistisk. Vi kaller dette for Gjennestad-modellen. Hos oss møter elevene for eksempel ekte kunder både i skolens hagesenter og når elvene har praksis utenfor skolens område. Byggfagelevene bygger ekte hus fra bunnen.

Vi tilbyr følgende lærlingplasser;  Institusjonskokkfaget – mat til ungdom i et ungdommelig miljø.  IKT – planlegging, drift og vedlikehold av IKT-utstyr. Anleggsgartner – med spennende oppdrag for privatkunder.

Som lærling på Gjennestad får du faglige utfordringer i et godt fagmiljø. Du vil være en ressurs når nye læringsmetoder prøves og skal vurderes. Som lærling på Gjennestad får du mulighet til å engasjere deg i sosialt arbeid og bidra til andres utvikling. Gjennestad er også del av et stort faglig nettverk, som vil gi deg mange muligheter når du skal videre etter oppnådd fagbrev.

På Gjennestad vgs utdanner vi ungdom for fremtiden. Våre elever og lærlinger blir godt rustet for videre studier og arbeidsliv etter videregående skole.


INFORMASJON, REGLEMENT OG AVTALER

Klikk og last ned

Informasjonshefte 24/25

DIGITAL LÆRINGSPLATTFORM

Ved å logge seg inn på IST Everyday, kan både elever og foresatte følge med på elevens timeplan, fravær og vurderinger.

Elever ved Gjennestad videregående skole

«På Gjennestad vgs settes det fokus på å vise omsorg, respekt og å være raus.»

Søk nå knapp