Internat

Visste du at du faktisk kan bo på skolen? Internatet vårt ligger inne på skolens område og består av flere hus med hyggelige rom. Her kan du bo sammen med vennene dine i et trygt og godt miljø – læring er mer enn bare fag.

Gjennestad - Venner på internat Gjennestad - Venner på internat

Om internatet

Internatlivet på Gjennestad vgs

Å bo på internat er både spennende og utfordrende. Det er et utrolig godt sosialt miljø og mange å være sammen med. Det beste er at du får muligheten til å bli godt kjent med ungdommer fra hele landet og at du kan bo med vennene dine. Internatet på Gjennestad vgs har god standard og plass til 150 elever. Vg1-elever har prioritet på enkeltrom, men på Vg2 og Vg3 kan du søke om dublettrom hvor man deler en liten kjøkkenkrok og bad.

Skolen bidrar med trygge rammer ved at ansatte har tilsyn og er tilgjengelige for elevene hele døgnet. I tillegg har vi miljøarbeidere som tilbyr organiserte aktiviteter på kveldstid og i helgene.

Alle som bor på internatet spiser sammen i matsalen. Fire ganger om dagen serveres det sunn og god mat. I tillegg samles elevene ofte rundt bålplassen på kveldene. Internatet er stengt i skolens ferier.

Du kan søke om internatplass når du har fått skoleplass. Når du returnerer opptaksbrevet til skolen kan du samtidig krysse av for om du ønsker internatplass.

Til foresatte

Å skulle sende ungdommen din av gårde for kanskje første gang, er et stort steg. Ikke bare for den unge lovende, men også for deg. Men dette går bra.

Vi skal gjøre det vi kan for å skape trygge og gode rammer for utvikling, utdanning og vekst. Det å gå på internatskole, blir den fine mellomtingen mellom det å bo hjemme og å flytte helt for seg selv. Litt mer frihet, men flere faste rammer og solid trygghet enn første bokollektiv. Like viktig som gode karakterer er «karakteren», og det er det som utvikles, formes og prøves på internat. Nye venner, en ny start og spennende eventyr venter hos oss. Du er selvfølgelig velkommen til å komme på besøk, og det er fremdeles uvurdelig med oppfølging hjemmefra. Skolen ligger lett tilgjengelig for hjemreise med buss, tog eller fly.

Vi lover å ta godt vare på ungdommen din!

Priser

«Det å bo på internatskole er en fin mellomting mellom det å bo hjemme og å flytte helt for seg selv.»

01Skolebygning

02Gymsal

03Internat Paviljongen

04Internat Nord

05Resepsjon - VGS

06Internat Sør

07Internat Huset

08Hybelhus Rødt

09Hybelhus Gult

10Sandvolleyballbane

11Bålplass

12Skolebygning

13Hagesenteret

14Anleggsgartneravdeling

15Byggfagavdelingen

16Kunstgressbane (Veksthust 19)

17Veksthusavdelingen

18Fotballbane

19Maskinavdelingen

20Internat Originalen

21Internat Buret

Søk nå knapp