Bli elev på Gjennestad VGS

Det er enkelt å søke skoleplass hos oss! Her finner du informasjon om hvordan du søker, priser for skoleplass og internat, samt informasjon om muligheter for stipend og lån fra Statens lånekasse for utdanning.

Søk nå

Elever ved Gjennestad videregående skole

Slik er søknadsprosessen

Det er enkelt å søke om skoleplass hos oss.

  1. Søknadsfristen er 1. mars. Du kan søke skoleplass på vigo.no eller herEtter 1. mars kan du likevel søke på vårt eget skjema her.
  2. Legg ved karakterene dine som vedlegg nederst på søknadsskjemaet, hvis ikke blir ikke søknaden din behandlet.
  3. Du kan søke om internatplass når du har fått skoleplass. Når du returnerer opptaksbrevet til skolen kan du samtidig krysse av for om du ønsker internatplass.

NB! For søkere med manglende karaktergrunnlag eller søkere som har fortrinnsrett til inntak til Vg1 er søknadsfristen 1. februar.

SLIK SØKER DU

Du kommer rett til det elektroniske søknadsskjemaet når du trykker på lenken under her. Ha karakterutskriften klar, den må legges ved søknaden for at den skal bli behandlet.

Søknadsskjema

PRISER 2023-2024

Skolepenger og internatpriser.

Skolepenger inkludert skolebøker pr. mnd:

Vg1 og Vg2: kr.1650,- og Vg3 påbygg: kr.1200,-

Internat inkludert alle måltider og aktiviteter pr. mnd:

  • Enkeltrom: kr. 6 550-6 650,- (plassering avhenger av fordeling i elevgruppen).
  • Dublett: kr. 7 400,- (begrenset antall. Søkere som allerede er elever ved Gjennestad vgs prioriteres).
  • Dublett med hems: kr. 7 750,- (begrenset antall. Søkere som allerede er elever ved Gjennestad vgs prioriteres).
  • Leilighet: kr. 8 150,- (kun 2 tilgjengelige. Søkere med dokumentasjon fra lege/psykolog prioriteres. Ellers loddtrekning.)
  • Diett; Cøliaki: kr 500 pr mnd.
  • Andre dietter medfører ikke ekstra kostnad.

NB! Sjekk ut om du har rett til borteboerstipend på lanekassen.no. Dette kan dekke rundt halvparten av bokostnadene dine! (Se innlegget om stipend og lån for mer info.)

Egen leieavtale for Chrombook. På internatet har vi både enkeltrom, dublettrom og dublettrom med hems. I dublettrommene deler to enkeltrom en liten kjøkkenkrok og bad. Dublettrommene tildeles vanligvis elever som allerede har gått minst ett år på Gjennestad vgs.

Bo på internatet?

Elevene som bor på internatet er våre aller mest fornøyde elever. Du bor på skolens område, sammen med vennene dine. Internat er en trygg og fin mellomting fra det å bo hjemme til å bo alene.

Internat

Stipend og lån

Det er mange muligheter til støtte fra Lånekassen.

Utdanning ved Gjennestad vgs gir rett til å søke støtte fra Statens lånekasse for utdanning. Som elev har du mulighet til å søke om flere ulike stipender og lån. Aktuelle stipend kan være utstyrsstipend, borteboerstipend, reisestipend eller innektsavhengig stipend. Stipend skal ikke betales tilbake. Du kan søke via vigo.no når du har takket ja til skoleplassen eller direkte på lanekassen.no

Statens lånekasse for utdanning

Hvilke krav og vilkår som gjelder og hvordan du søker kan du lese mer om på Lånekassen sine websider:

lanekassen.no
Søk nå knapp